Semne care indica faptul ca bateria masinii dvs. este pe moarte

, , Leave a comment

1. A implinit a treia zi de nastere – o baterie mai veche (mai mult de trei ani) este mai putin probabil sa reziste conditiilor meteorologice extreme. Vremea foarte calda sau rece poate provoca esecul mai devreme. Stim cu totii ca va trebui sa inlocuim bateriile masinii noastre mai devreme sau mai tarziu.

2. Ati pornit masina cu ajutor de mai multe ori – Daca trebuie sa porniti fortat vehiculul de mai mult de trei ori intr-o singura saptamana, este timpul sa inlocuiti bateria. Chiar si o baterie destul de noua se poate transforma intr-un defect foarte repede daca a fost fortata de mai mult de trei ori intr-o saptamana. Utilizarea de cabluri de curent este dificila pentru baterie. Economisiti-va o durere de cap, si inlocuiti bateria daca a trebuit sa o fortati de mai mult de trei ori intr-o saptamana. Nu veti regreta, afirma cei de la www.electricianauto.net.

3. Intr-o zi porneste bine, apoi a doua zi nu va porni deloc – Daca pornirea este o problema intermitenta pentru dvs., este un semn ca fie terminalele bateriei sunt slabite, rupte, corodate sau calcificate, sau ca aveti o remiza parazita (puterea dvs. este epuizata de un dispozitiv care este pornit atunci cand ar trebui sa fie oprit sau de un fir care atinge ceva ce nu ar trebui).

Verificati mai intai cablurile bateriei, deoarece acestea sunt de obicei principalul suspect si sunt mai usor de verificat.

Asigurati-va ca cablurile se potrivesc ferm si sigur pe stalpii bateriei. Ar trebui sa fie vaselina pe ele. Nu ar trebui sa le puteti agita nici macar un centimetru cand sunt stranse. De asemenea, asigurati-va ca cablurile care merg la terminale nu sunt sfaramate sau nu se destrama; daca sunt, inlocuiti-le cat mai curand posibil.

4. Motorul dvs. se roteste, dar nu porneste – Daca motorul dvs. se roteste cand invartiti cheia, dar nu va porni, credem ca cel mai probabil vinovat este bateria dvs. S-ar putea sa fie starterul dvs., s-ar putea sa fie altceva, dar 94% din timp, este intr-adevar bateria dvs., chiar daca masina ruleaza destul de puternic. Chiar daca vizitati un electrician auto si acesta foloseste un ampermetru (dispozitiv de masurare a curentului) care spune ca bateria este buna, poate fi totusi la cativa volti distanta de ceea ce are nevoie vehiculul dvs. pentru a functiona eficient. Cand va veti trezi cu o masina care nu va porni, veti dori sa folositi cabluri de curent pentru a o pune din nou in functiune.

5. Motorul dvs. nu porneste, iar luminile nu se aprind! – Aceasta situatie este destul de simpla de diagnosticat si este un indiciu si mai puternic ca bateria dvs. este de vina.

Bateria dvs. alimenteaza toate accesoriile si luminile din masina, mai ales atunci cand alternatorul nu functioneaza. Deci, daca masina dvs. pare sa fie complet lipsita de toate semnele de viata, atunci bateria este primul lucru la care ar trebui sa va uitati.

Si retineti ca, in aceasta situatie, in care autovehiculul dvs. nu are nici macar puterea sa actioneze luminile sau sa invarta motorul, ar putea fi o problema de combinatie care implica si alternatorul. Daca masina nu porneste, sau porneste, dar farurile nu functioneaza, aceasta poate indica o problema mai interesanta, poate demarorul sau o problema mecanica la motor.

 

Leave a Reply