Posibile filtre utile in decizia asupra unui contabil

, , 1 Comment

Locatia contabilului

Atunci cand va ganditi la locatia contabilului dumneavoastra, trebuie sa luati in considerare modul in care functioneaza afacerea dumneavoastra. Aveti nevoie de un contabil in persoana sau finantele dvs. pot fi gestionate online?

Din ce in ce mai multe companii utilizeaza medii de lucru partajate bazate pe cloud, ceea ce faciliteaza angajarea unui contabil la distanta caruia ii puteti acorda acces la informatiile relevante.

In acest caz, locatia nu mai este o problema. Contabilul dvs. ar putea fi potential localizat oriunde in lume, ceea ce va permite sa va concentrati asupra cautarii unei persoane bazate pe alti factori, cum ar fi experienta.

Alternativ, daca afacerea dvs. nu utilizeaza aceasta tehnologie (sau pur si simplu preferati contactul fata in fata cu contabilul dvs.), locatia este unul dintre primii factori de luat in considerare.

Optiunile dvs. sunt atunci limitate la contabilii care locuiesc in apropierea afacerii dvs. sau care sunt capabili sa se deplaseze acolo atunci cand este necesar.

Luati in considerare mai multi candidati

Inainte de a va decide asupra unui contabil Cluj, ar trebui sa intervievati mai multi candidati. Interviurile va vor oferi informatii despre calitatile si trecutul unui contabil. Tinand cont de acestea, ar trebui sa le puneti in balanta cu onorariile si volumul de munca preconizate de acestia.

Dupa ce ati intervievat un esantion bun de candidati, ar trebui sa comparati experienta si calificarile lor profesionale si sa comparati acest lucru cu ceea ce are nevoie afacerea dumneavoastra.

Intreprinderea dumneavoastra are nevoie de cea mai calificata persoana disponibila pentru postul respectiv pentru a-i gestiona finantele sau puteti economisi cheltuieli cu un candidat mai putin experimentat?

In acelasi timp, in mod ideal, va doriti o persoana care sa aiba mai multa utilitate in cazul in care veti fi auditat si care sa fie proactiva in ceea ce priveste economisirea banilor.

Prin urmare, alegerea dvs. ar trebui sa se indrepte catre persoana care va oferi cel mai mare beneficiu net pentru companie.

Luati in considerare aceste sfaturi pentru alegerea unui contabil si luati legatura cu noi pentru a afla mai multe despre cum pot fi gestionate finantele companiei dvs. intr-un mod care sa functioneze pentru dvs.

Evaluati calificarile si experienta acestora

Un contabil de renume ar trebui sa aiba calificarile si experienta necesare pentru a-si sustine cunostintele si expertiza. Ar putea fi in interesul dvs. sa cautati un contabil care are experienta de lucru cu alte intreprinderi din aceeasi industrie ca si dvs.

Acest lucru poate fi benefic, deoarece este posibil ca acestia sa fie familiarizati cu nevoile, provocarile si legile fiscale specifice tipului dvs. de afacere sau industriei.

Pregatirea si calificarile formale vor determina tipul de contabil pe care il puteti angaja si serviciile pe care acesta le poate oferi, precizeaza www.contabil-romania.ro.

Cat de important este sa gasiti contabilul potrivit?

Foarte important, daca va faceti timp sa gasiti un contabil bun, acesta ar putea economisi mult timp, efort si bani pentru afacerea dumneavoastra.

Cum pot obtine cele mai bune rezultate din relatia mea cu contabilul meu?

Daca ii pretuiti parerea – dati curs sfaturilor sale. Nu-l negociati prea mult la pret – s-ar putea sa obtineti o intelegere, dar nu veti fi niciodata in fruntea listei lor de prioritati.

Atunci cand contabilul dvs. va cere ceva, furnizati-l rapid. Daca vreti sa pastrati onorariile la un nivel scazut, faceti tot ce puteti pentru a-i usura munca.

Aveti un ultim sfat pentru alegerea unui contabil?

Doar ca nu este greu sa va schimbati contabilul, asa ca nu va stresati prea tare in privinta alegerii unui contabil. Daca nu va convine, gasiti un alt contabil – pur si simplu.

 

One Response

  1. Alinush Galea

    May 17, 2023 10:05 am

    Cel mai bun sfat pentru alegerea unui contabil: mergi pe recomandari de la persoane de incredere!

    Reply

Leave a Reply