Cum sa va pregatiti aparatul AC pentru vara

, , 1 Comment

Indiferent daca ati folosit sau nu aparatul de aer conditionat in timpul iernii, este intotdeauna cel mai bine sa-l verificati o data acum, pentru a va asigura ca este gata sa functioneze inainte ca vara sa inceapa cu adevarat. Pentru a va ajuta, am pus la punct cateva sfaturi si trucuri simple pe care le puteti face pentru a va asigura ca aparatul de aer conditionat este cu adevarat pregatit pentru vara.

Curatati filtrele si zonele din jurul unitatii de afara

Filtrele din sistemul dvs. de aer conditionat sunt extrem de importante intrucat capteaza praful si particulele din aerul care exista in casele dvs., totusi, pentru a le mentine functionand eficient, vor fi necesare niste grija si iubire, adica o simpla spalare o data pe sezon. Pentru sistemele cu conducte, acesta va insemna indepartarea si curatarea filtrului de la ,,aerisirea de retur” – de obicei situat intr-o zona comuna sau pe hol.

Pe langa asigurarea curatarii filtrelor, este important sa verificati zonele care inconjoara unitatea exterioara pentru a vedea daca exista frunze, iarba sau alte resturi ratacite care s-ar fi putut aduna in lunile de iarna mai vanturoase. Orice materiale ratacite ar putea impiedica fluxul de aer si ar putea duce la functionarea mai putin eficienta a unitatii. Efectuati o verificare rapida pentru a va asigura ca este curat si ordine in jurul unitatii exterioare, sugereaza specialistii de la montaj-aer-conditionat.ro.

Schimbati modul si temperatura

Desi poate parea pasul evident, setati aparatul de aer conditionat pe modul de racire inainte de a incepe vara. Acest lucru va va asigura ca nu porniti accidental unitatea in modul de incalzire si cand incepe in cele din urma vara, puteti seta si uita cu usurinta timer-ele aparatelor de aer conditionat pentru a va mentine camerele reci pe masura ce temperatura creste.

Redirectionati lamelele

Daca ati folosit sistemul dvs. split in timpul iernii, exista sanse mari ca lamelele sa fie directionate in jos. Acest lucru se datoreaza faptului ca aerul fierbinte se ridica si faptul ca lamelele in jos asigura cea mai buna circulatie a aerului in timpul iernii.

Cu toate acestea, aerul rece cade, asa ca, folosind telecomanda, pozitionati lamelele spre tavan si pe masura ce cade aerul rece, acesta va circula uniform prin camera. Cu functii adaugate, precum un flux automat de aer 3D pentru a distribui uniform fluxul de aer, veti fi siguri ca veti avea o camera placuta si rece de fiecare data cand porniti unitatea!

Programati o revizie

Desi exista multe lucruri pe care le puteti face pentru ca aparatul de aer conditionat sa functioneze eficient in fiecare sezon, va recomandam ca o data pe an sa beneficiati de o zi de service profesional al unitatii. Un tehnician profesionist de la o firma de montaj aparat de aer conditionat va putea face o verificare completa si curata toate partile unitatii si poate efectua toate ajustarile necesare. Faceti clic aici pentru a va gasi un agent de service local care va poate ajuta.

Pregatiti-va casa

In timp ce curatarea filtrelor, schimbarea setarilor si reglarea lamelelor sunt utile, exista si alte cateva modificari pe care le puteti face in casa dvs. pentru a va ajuta sa va pastrati racoros in timpul verii. Asigurati-va ca toate jaluzelele sunt inchise in timpul zilei pentru a bloca lumina soarelui, care in cele din urma va va incalzi casa.

Daca aveti covoare, indepartarea acestora va ajuta, de asemenea, la mentinerea temperaturii ambiante scazute. Aceste cateva sfaturi nu numai ca va vor ajuta aparatul de aer conditionat sa raceasca camera, ci va vor ajuta si sa economisiti costurile de functionare pe tot parcursul sezonului.

 

One Response

  1. Sticktoyourtruth

    March 28, 2024 11:13 am

    Daca in martie am avut temperaturi de 30 de grade, mi-e sincer groaza sa ma gandesc ce o fi la vara… Si de la an la an e mai rau.

    Reply

Leave a Reply