Motive pentru care ar trebui să devii apicultor

, , Leave a comment

Motive pentru care ar trebui sa devii apicultor

Apicultura a existat de secole din cauza beneficiilor pe care albinele le ofera oamenilor. De la mancare si miere delicioasa pana la a fi doar un hobby relaxant – apicultura are ceva pentru toata lumea. Deci, de ce ar trebui sa devii apicultor? Sa trecem in revista cateva dintre principalele motive!

Pentru ca tuturor ne place sa mancam

In afara de faptul ca e pur si simplu minunat, apicultura are multe beneficii atat pentru viata ta, cat si pentru mediul inconjurator. Sa ne gandim la mancarea pe care o mancam. Aproximativ 1/3 din totalul alimentelor pe care le consumam este rezultatul polenizarii. Ne place sa mancam, asa ca apicultura suna ca o afacere buna pentru toti cei implicati!

Esti rasplatit pentru munca ta grea

Nimic nu este mai bun decat un vas plin cu miere dupa o zi lunga. Acesta este un beneficiu minunat al apiculturii. Nu numai ca ajutati mediul, dar creati si cel mai bun lucru de pe pamant – miere. Acesta este un motiv important pentru care website-ul magazin-apicol.ro indeamna oamenii sa intre in apicultura. Puteti salva planeta in timp ce obtineti venituri din miere! Este un castig de ambele parti!

Gradina dumneavoastra va castiga primul premiu

Da, apicultura poate de fapt sa le ofere florilor o inflorire mai buna. Plantele care produc flori au nevoie de polenizare pentru a crea seminte noi. Semintele noi inseamna o gradina mai plina. Gradini mai pline inseamna primul premiu in concurs! Ghiciti care insecta este unul dintre cei mai buni facilitatori pentru aceasta asa-numita polenizare? Da, albinele!

Nu trebuie sa va plimbati albinele

In timp ce apicultura nu este in totalitate simpla, nu trebuie sa „dati tarcoale” constant in jurul stupilor in fiecare secunda a zilei. Spre deosebire de caini, nu trebuie sa va plimbati albinele. Nu exista niciun fel de asternut pentru albine. Apicultura este destul de grozava pentru pazitorii cu norma intreaga sau pentru cei cu intre 9-5 ore care s-ar bucura de putina miere in plus in viata lor.

Vei fi un supererou

Albinele sunt o parte foarte mare a mediului nostru. Unii spun ca fara albine, noi, oamenii, am rezista doar 4 ani. Ganditi-va la asta putin. In ultimul deceniu a existat o scadere drastica a albinelor, dar apicultura poate reface aceste cifre. Nu ne gandim cu adevarat la micile insecte in timp ce mancam cele trei mese zilnice, dar acestea sunt mai importante decat credeti. Asadar, fiti un supererou devenind apicultor!

Veti fi intotdeauna cea mai tare persoana de la petreceri

Sa recunoastem, nu sunt atat de multi apicultori pe cat ar trebui. A fi apicultor va poate face mai popular decat v-ati imagina vreodata in zilele dumneavoastra de liceu, in timp ce ii invatati si pe cei din jur despre importanta albinelor! Stigmatul din jurul albinelor este ca inteapa. „Apicultura” poate risipi acele mituri, in timp ce atrage interesul acelor potentiali apicultori din jur.

 

Leave a Reply