Cum sa mentineti o buna functionare a frigiderului pe termen lung

, , 1 Comment

Frigiderele au schimbat modul in care traim. In loc sa mergem zilnic la magazinul alimentar, acum putem face aceasta sarcina doar o data pe saptamana, datorita confortului refrigerarii. De unde rezulta ca intretinerea frigiderului este important de inteles si implementat.

Sfaturi utile pentru intretinerea frigiderului

1. Temperatura – Setati-va temperatura si mentineti-o la intervalul potrivit intre 2 si 4 grade Celsius, iar congelatorul trebuie mentinut la 0 grade.
2. Bobine curate – Bobinele condensatorului sunt de obicei acoperite cu praf, ceea ce poate impiedica functionarea eficienta a frigiderului. De doua ori pe an, trageti masina de la perete pentru a curata bobinele din spate. Asigurati-va ca este deconectat de la curent, si aspirati-l cu o perie.
3. Garnituri usi – Asigurati-va ca garniturile usii nu contin reziduuri alimentare, astfel incat acestea sa poata crea o etansare etansa. O garnitura slabita risipeste energie, si face frigiderul sa functioneze mai greu. Pentru testare, puneti o bancnota in usa, astfel incat jumatate sa stea inauntru, si jumatate sa sa stea in afara. Ce sa intampla cu bancnota? Aluneca afara? Atunci este necesar sa chemati o firma de reparatii frigidere.
4. Putere – Cateodata, furtunile provoaca intreruperi de curent. Daca pierdeti temporar curentul, faceti tot posibilul sa tineti usile frigiderului inchise. Alimentele din frigider pot ramane astfel in siguranta timp de pana la patru ore. Un congelator isi poate mentine temperatura constanta timp de 24 de ore – daca este pe jumatate plin, si 45 de ore – daca este plin.
5. Plin – Pentru a mentine temperaturile scazute, frigiderele au nevoie de „masa termica”. Deci, cel mai bine este sa va pastrati frigiderul plin.

Reparatie sau Service

Daca aparatul dumneavoastra nu functioneaza la performanta maxima, poate fi necesara o reparatie sau cel putin o verificare de service. Asigurati-va ca apelati un specialist de la un service de reparatii frigidere Alba Iulia cu experienta in reparatii electrocasnice de calitate, care il poate readuce la starea optima.

Ce sa faceti daca frigiderul nu mai functioneaza

Cel mai important lucru de retinut dupa ce apelati la un specialist local in reparatii, este sa tineti usa frigiderului inchisa! Cu cat racoarea ramane mai mult timp, cu atat mancarea Dvs se va pastra buna de consum pana la sosirea expertului.

  1. Verificati intrerupatorul. In functie de varsta intreruptorului si a unitatii, este posibil sa aveti nevoie de o inlocuire a intrerupatorului, sau pur si simplu doar e nevoie sa declansati intrerupatorul respectiv.
  2. Este alimentat cu curent? Sau poate cablul de alimentare este deteriorat? Acesta pare a fi un lucru evident de investigat, dar oamenii adesea uita sa verifice raspunsurile simple la probleme atunci cand intra in panica.
  3. Lumina din interior se aprinde? Aceasta ar putea fi un indiciu de probleme cu alimentare de curent, sau conexiuni defectuoase.
  4. Functioneaza motorul? Este posibil sa aveti nevoie de un motor nou daca acesta nu mai porneste.
  5. Termostatul are nevoie de reglare. Cand termostatul nu este setat corect, poate cauza supraincarcarea unitatii si oprirea functionarii, explica www.reparatiifrigidere.net. Scaderea setarilor poate ajuta temporar pana cand veti apela la un profesionist sa se uite la frigider.
  6. Exista gheata acumulata? Modelele mai vechi sufera adesea de bobine inghetate. Remedierea aici este totusi simpla. Doar puneti un uscator de par sa sufle peste gheata si topiti-o. Apoi apelati la o reparatie pentru a remedia motivul care a cauzat asta.
  7. Dar praf? Bobinele murdare pot fi curatate pentru o reparatie usoara.

Unele tipuri de probleme ale frigiderului sunt usor de diagnosticat de aproape oricine, cum ar fi o conducta de apa care curge sau un bec ars. Alte probleme mai complicate sunt mult mai greu de diagnosticat si rezolvat. Nu va pierdeti timpul sau banii ghicind reparatii inutile sau incorecte.
In schimb, apelati la sfatul expertilor de la tehnicieni instruiti. Acestia vor efectua o inspectie atenta a frigiderului si congelatorului, si vor diagnostica corect cauza principala a problemei dumneavoastra. Apoi il vor repara si il vor face sa functioneze din nou.

 

One Response

Leave a Reply