Cum alegem un service care repara calculatoare?

, , Leave a comment

Alegerea unui service de reparare a calculatorului nu este ceva care ar trebui tratat cu prea mare usurinta. La urma urmei, probabil aveti documente foarte delicate, fotografii si fisiere pe computer pe care nu doriti sa le pierdeti. Inainte de a alege specialistul la care sa apelati trebuie sa luati in considerare un anumit numar de factori importanti.

Fiind putin atent in ceea ce priveste service-ul pc pe care il alegeti, veti putea economisi mult timp, bani si frustrare. De exemplu, nu doriti ca un service laptopuri sa efectueze intretinerea sistemului dumneavoastra daca acesta are reputatia de a lua mult timp pana la finalizarea manoperei. Pentru unii, PC-ul este mijlocul lor de trai, si recuperarea acestuia in timp util este vitala.

Veti dori desigur sa luati in considerare preturile atunci cand cautati serviciile de specialitate ale unui service de reparatii calculatoare. Retineti ca reparatiile computerului nu sunt intotdeauna ieftine, dar nici nu ar trebui sa fie extrem de scumpe. Cu toate acestea, in cazul in care tarifele unei companii par prea bune pentru a fi adevarate, probabil ca ar trebui sa va revizuiti optiunile – in aceasta industrie obtineti ceea ce platiti.

Cele mai multe companii solicita o taxa fixa pentru serviciile lor, iar altele taxeaza cu ora. Asigurati-va ca faceti o estimare clara impreuna cu agentul de service pentru a obtine o idee in privinta duratei si pentru a sti cat de mult vor costa reparatiile; daca ar trebui sau nu sa platiti o compania cu ora. Reparatiile la particulari vor avea tendinta de a va costa un pic mai mult, dar acestea nu ar trebui sa fie niciodata exagerate.

Retineti ca este perfect in regula sa intrebati despre preturi inainte de a se aduce modificari echipamentului dumneavoastra. Acest lucru este util atat pentru starea Dvs de liniste cat si pentru cea a companiei. Nici unul dintre voi nu doreste sa fie blocat de o factura pe care nu va puteti permite sa o platiti.

Un alt detaliu important care trebuie abordat, conform portalului www.reparatii-calculatoare.net,  este durata de timp. Informati service-ul de reparatii de calculatoare cu privire la intervalul de timp in care aveti nevoie de reparatiile care urmeaza sa fie executate. Ar putea fi dificil pentru companie sa evalueze cu exactitate un interval de timp, mai ales daca calculatorul dumneavoastra are nevoie de multa munca. Dar acestia ar trebui sa fie corecti si sa va informeze din timp cu privire la acest lucru.

Intrebati reprezentantul magazinului de reparatii daca in prezent exista numeroase comenzi in desfasurare. Nu doriti sa treaca niste zile bune fara ca PC-ul dumneavoastra sa fi fost examinat. Daca angajatii service-ului intampina anumite intarzieri, ar trebui sa va informeze despre acest lucru, astfel incat sa puteti face pregatirile necesare pentru a va lipsi de PC doua sau mai multe saptamani.

Interesati-va daca service-ul de reparatii ofera vreun fel de garantie pentru munca lor. Cele mai recunoscute companii vor oferi cel putin o garantie de serviciu de la 30 la 90 de zile, in functie de problema ce trebuie rezolvata. Daca descoperiti ca respectiva companie nu doreste sa-si garanteze munca, luati in considerare alegerea unui alt centru de reparatii.

Asigurati-va ca vedeti toate acreditarile si certificarile pe care le pot avea tehnicienii ce va repara calculatorul. Acest lucru este foarte important, deoarece nu doriti ca un auto-proclamat expert in calculatoare sa se joace cu cele mai sensibile piese ale PC-ului. Nu va fie frica sa intrebati compania in vederea documentarii acestor acreditari.

Amintiti-va, exista multe lucruri care pot afecta un computer, si identificarea acestora este adesea cel mai bine realizata de un tehnician cu experienta, calificat si cu o buna pregatire. Cele mai multe service-uri de reparatii PC ofera servicii de incredere, efectuate de tehnicieni constiinciosi care sunt gata sa va repare calculatorul si sa-l faca sa functioneze mai bine chiar decat atunci cand l-ati cumparat.

 

Leave a Reply