Apa dedurizata in gospadarie – p1

, , Leave a comment

Dedurizatorul de apa a devenit un aparat de uz casnic comun in intreaga lume, pentru ca oamenii au incercat sa elimine ionii suparatoari cum ar fi calciul si magneziul din sistemele lor sanitare. Acesti ioni nu sunt daunatoari pentru sanatatea umana, dar pot crea mai multe probleme agravante in casa, inclusiv acumularea la scara mare a oxidului de calciu pe suprafete metalice, cum ar fi pe corpuri de baie si bucatarie, eficienta mai mica a sapunurilor si a detergentilor, patarea sau deteriorarea imbracamintii, averierea aparatelor casnice, infundarea tevilor, si altele.

Sistemele de dedurizare sunt de obicei capabile sa elimine aceste probleme, folosind diferite tehnici care pot include indepartarea completa a ionilor din apa sau alterarea naturii chimice a ionilor, astfel incat acestia sa nu se mai desprinda din apa si sa se depuna. Dupa ce ati luat decizia de a instala un dedurizator acasa, este foarte important sa intelegeti pasii de intretinere necesari pentru a mentine corecta functionare a sistemului pe o perioada lunga de timp.

In general, exista doua mari categorii in care pot fi clasificate majoritatea sistemelor de dedurizare – care ar putea avea implicatii in gradul de intretinere necesar. Sistemul cel mai popular si eficient utilizat, este un dedurizator pe baza de sare. Produsele care folosesc sarea sunt de obicei construite din doua rezervoare care sunt proiectate sa lucreze impreuna pentru a elimina complet particulele de duritate din apa inainte de a intra in reteaua sanitare principala a locuintei.

Unul dintre rezervoarele contine un pat de rasina incarcata electric, care se leaga de molecule in timp ce apa trece prin rezervor si celalalt rezervor serveste ca un container de depozitare pentru sarea care este utilizata pentru desprinderea moleculelor de pe patul de rasina odata ce atinge punctul sau de saturatie . Celalalt tip important al sistemelor de dedurizare este de obicei o alternativa fara sare care modifica structura chimica a duritatii modificand ionii, astfel incat acestia nu pot produce efecte negative in casa. Aceste produse se pot atasa la conductele care duc in casa sau se poate folosi un design exterior care are nevoie de un instalator profesionist pentru a redirectiona apa prin sistem inainte de intra in casa.

 

Leave a Reply