Apa dedurizata in gospadarie – p2

, , Leave a comment

Pasii necesari pentru mentinerea corespunzatoare a  functionarii dedurizatorului pe baza de sare sunt destul de usori si pot implica foarte putin timp daca sunt efectuate in mod regulat. Cel mai important lucru cu acest tip de produs este faptul ca sarea stocata in al doilea rezervor va fi folosita de-a lungul timpului si trebuie să fie repusa atunci cand a scazut sub linia de plutire. Acesta este un pas destul de simplu, care implica achizitionarea de saci mari de sare de la supermarket sau de la magazinele locale care vand sare special produsa pentru sistemele de dedurizare. Sarea este apoi turnata in rezervor la un nivel adecvat si capacul este reasezat pe rezervor. De obicei, este  o idee buna sa verificati nivelul de sare cel putin o data sau de doua ori in fiecare luna pentru a va asigura ca aceasta nu scade sub un nivel acceptabil.

Desi reaprovizionarea cu sare este cea mai mare cerinta de intretinere a dedurizatorului sistemului bazat pe sare, proprietarii de case ar trebui sa fie constienti de faptul ca un nivel ridicat de fier sau contaminarea cu bacterii ar putea duce la intretineri mai elaborate. In cazurile de concentrare ridicata de fier, poate fi necesar sa fie folosit un aditiv special in scopul de a preveni deteriorarea dedurizatorului. Cand se descopera o  contaminare bacteriologica, poate fi necesara sterilizarea sistemului inainte de a continua sa fie utilizat.

De asemenea, poate fi posibil ca o punte de sare sa aiba loc la fundul rezervorului  ce contine sare daca sunt utilizate in casa volume mici de apa. Acest pod ar putea fi necesar sa fie eliminat pentru ca patul de rasina sa functioneze corespunzator. In cele mai multe cazuri, proprietarul ar trebui sa discute aceste probleme cu un instalator profesionist, care s-a oferit sa ofere sprijin continuu odata ce instalarea a fost facuta.

Exista mai multe tipuri diferite de sisteme de dedurizare alternative fara sare disponibile actual pe piata si masurile necesare pentru a le mentine functionarea corespunzatoare sunt foarte variate. Datorita naturii diverse a acestui produs, proprietarii de case sunt sfatuiti sa  discute optiunile dedurizatorului lor cu un instalator calificat din regiune inainte de a se decide asupra unui produs care este cel mai potrivit pentru nevoile lor. In plus, este intotdeauna o idee buna sa va asigurati ca instalatorul ofera asistenta continua pentru clienti o data ce sistemul este instalat pentru orice eventualitate.

 

 

Leave a Reply