Intrebari frecvente despre economisirea facturilor la electricitate

, , Leave a comment

Odata cu cresterea si fluctuatia costului ridicat al electricitatii, nu este de mirare ca multi oameni au aceleasi preocupari cu privire la modul si unde sa economiseasca consumul de energie in casele lor. Dar atunci cand vizualizati o factura lunara de electricitate, este greu de identificat ce procent din consumul de energie este cu adevarat necesar, si ce cantitate este doar un consum excesiv.

Din acest motiv, multi oameni acorda prioritate economisirii banilor la factura de electricitate. Si cu acest obiectiv vin cateva intrebari arzatoare, la care portalul Electrician-Autorizat.net va prezinta cateva raspunsuri utile.

Cele mai frecvente intrebari despre economiile facturilor la electricitate si raspunsuri la ele

Protectoarele de supratensiune economisesc bani?

In timp ce dispozitivele de protectie la supratensiune nu va economisesc in mod direct bani la factura de electricitate, ele au grija ca intreruperea curentului sau supratensiunile sa nu va deterioreze dispozitivele si aparatele. Astfel, puteti economisi bani pentru ca evitati sa inlocuiti tehnologie scumpa sau sa programati inspectii de siguranta mai frecvente.

Sfat: Instalati un dispozitiv de protectie la supratensiune pentru intreaga casa pentru a va proteja electrocasnicele – inainte sa apara o supratensiune.

Economisesc incalzitoarele electrice?

Incalzitoarele electrice pot fi o optiune grozava de economisire a banilor daca aveti o casa mai mica si mai deschisa, sau doar aveti o zona care are nevoie de o incalzire mai buna in lunile mai reci. Cu toate acestea, pentru ca sunt destinate spatiilor mai mici, utilizarea incalzitoarelor electrice in intreaga casa va va costa in cele din urma mai mult decat ar folosi un sistem eficient de incalzire a locuintei.

Sfat: Pentru acele zile foarte reci, incercati sa inchideti spatiile nefolosite, sa va asigurati ca conductele sunt sigilate corespunzator, si sa va incalziti cu paturi suplimentare sau bauturi calde. Verificati izolatia din jurul ferestrelor si usilor si inlocuiti-o daca este uzata sau lipseste.

Oprirea unor intrerupatoare va economisi bani?

Pe scurt, da. Cu toate acestea, oprirea frecventa a intrerupatoarelor poate provoca deteriorarea circuitului si a aparatelor dumneavoastra in timp, deoarece acestea sunt menite sa fie o masura de siguranta – si nu o metoda de economisire a energiei, v-ar spune orice electrician bun.

Sfat: Daca plecati intr-o vacanta lunga sau doriti sa reduceti consumul vampirilor energetici din casa dvs., incepeti prin a scadea temperatura, deconectati aparatele mari sau opriti prizele.

Oprirea caldurii economiseste bani?

Pe langa faptul ca ne incalzim degetele inghetate, incalzirea casei va impiedica inghetarea tevilor si face ca aparatele sa functioneze fara probleme, chiar si atunci cand nu sunteti acasa. Deci, desi nu va sfatuim sa opriti caldura, scaderea temperaturii chiar si cu cateva grade poate avea un impact asupra facturilor la electricitate.

Sfat: in timp ce sunteti departe de casa, reglati termostatul sistemului de incalzire la o temperatura mai scazuta. De asemenea, puteti economisi bani prin izolarea mai buna a locuintei, etansarea oricaror goluri de aer, inchiderea jaluzelelor si programand o perfectionare a sistemului dvs. de incalzire pentru a va asigura ca functioneaza la eficienta maxima.

Cum sa maximizati economiile la factura electrica

Cea mai eficienta modalitate de a reduce consumul de energie si de a economisi bani este sa ajungeti la radacina problemei. O modalitate de a rezolva acest lucru este sa invatati cum sa cititi contorul electric. Acest lucru va poate ajuta sa urmariti discrepante intre consumul lunar de energie si obiceiurile de consum. De acolo, puteti determina de ce factura dvs. de energie electrica ar putea fi mare, si cum sa faceti modificari practice ale stilului de viata pentru a reduce costurile.

 

Leave a Reply