5 erori ce se comit in momentul completarii CV-ului

, , Leave a comment

Sa cauti job/joburi e usor, mai greu e cu angajarea, nu? Atunci afla ca, CV-ul este una din cartile de prezentare importante in fata unei angajari, si normal, completarea corecta a acestuia iti va creste posibilitatea angajarii. Acum… in momentul in care il completam, inevitabil comitem erori ce pot fi usor detectate de persoanele ce ne studiaza CV-ul.

  1. Pentru inceput, prima greseala este aceea de-a trece peste succesele obtinute, nu este suficient sa spui: “Da, am avut!”. Bine, ai avut, dar care sunt acelea? Mentioneaza-le, iti vor oferi un plus!
  2. A doua greseala este: includerea de informatii incorecte si irelevante in CV. Pentru a evita acest lucru, reciteste-l de cel putin doua ori (verifica de asemenea si formatul). Nu e deloc recomandat sa-ti impodobesti CV-ul cu informatii false (desi aproximativ 30% din persoane fac acest lucru), informatii care sunt egale cu 0 in momentul in care vei fii descoperit (si nu-ti vor aduce nimic bun).
  3. A treia greseala este: sa nu incluzi informatii importante ca: “de ce esti candidatul ideal?”, “aptitudini”, “cunostinte”… informatii ce conteaza pentru firma care doreste sa faca angajari.
  4. A patra greseala: formatul literelor sa fie sarac si/sau greu de descifrat. Poti folosi cu incredere: Calibri, Sans Sherif, Helvetica etc.
  5. Si a cincea greseala ar fi: sa te concentrezi pe lungime si nu pe continut (adica sa-ti pese de cantitate, nu de calitate). Nu preciza in CV (care ar trebui sa se incadreze intr-o pagina) lucruri care NU au nicio treaba cu ceea ce doresti tu/stii tu sa faci.
 

Leave a Reply