Cele mai comune probleme intalnite la un tractor, si solutii la ele

, , Leave a comment

Pentru ca dvs. sa va faceti treaba, aveti nevoie ca tractorul sa functioneze corect. Dar multe probleme pot aparea si pot interfera cu capacitatea dvs. de a lucra eficient. Intelegerea cauzelor acestor probleme, precum si cunoasterea solutiilor potentiale va poate ajuta sa identificati mai repede problema la indemana, ceea ce inseamna un timp mai usor si mai rapid de solutionare a problemei.

Am adunat cateva probleme comune la tractor, precum si solutionarea lor mai jos:

Lame tocite

Pentru a indeplini o sarcina data, va bazati pe instrumentele tractorului si pe lamele ascutite ale acestora. In timp, aceste lame se pot uza si pot deveni tocite. In cele din urma, acest lucru le poate compromite capacitatea de a tine pasul cu sarcina la indemana. Ascutirea acestora ajuta la readucerea la un nivel performant. De obicei, va trebui sa faceti acest proces doar de doua ori pe an. Dar daca utilizati lamele des, puteti adauga inca o data sau de doua ori.

Daca utilizati un model mai mic cu o punte de tuns cu o singura lama, puteti scoate lama cu usurinta pentru a o ascuti. Daca utilizati un model mai mare si compact, poate fi necesar sa vizitati un atelier de reparatii pentru tractoare pentru a va ajuta sa scoateti lama fara a provoca daune.

Sistemul de alimentare

Un sistem de alimentare cu combustibil este adesea problema atunci cand observati ca performanta vehiculului dvs. se deterioreaza incet. Problemele care afecteaza sistemul dvs. de alimentare duc adesea la o presiune scazuta a combustibilului, ceea ce compromite puterea si eficacitatea vehiculului dvs. si a instrumentelor sale. Aceasta are ca rezultat o performanta inrautatita per total, ne informeaza magazinul Tractoraseonline.ro.

Nivelul de control al combustibilului pe motor poate fi, de asemenea, problematic. Daca se blocheaza, va fi mai greu pentru combustibil sa ajung la motor. In unele cazuri, tot ce va trebui sa faceti este sa pulverizati lubrifiant si va functiona din nou ca de obicei. Dar, in majoritatea cazurilor, va trebui sa vizitati un service.

Probleme electrice

Cele mai multe probleme electrice au de regula legatura cu nivelul de incarcare al bateriei. Daca vehiculul dvs. sta fara a fi folosit timp de o saptamana sau doua, poate duce adesea la o baterie descarcata. Uneori, tot ce trebuie sa faceti este sa incarcati bateria pentru ca aceasta sa functioneze din nou ca noua. De asemenea, este util sa inspectati bornele si cablurile, deoarece acestea pot suferi uzura sau acumulari de materiale, ceea ce le poate diminua capacitatea de a opera fara probleme. Verificarea si curatarea regulata a bornelor ajuta la evitarea acumularilor nedorite. Daca bateria dvs. are inca probleme dupa incarcare si curatare, probabil veti necesita ajutor profesional pentru o reparatie a tractorului.

Motorul

O cauza obisnuita de probleme la motor sunt bujiile, care se pot deteriora in timp ce lucrati in jurul fermei. Pornirile grele, consumul ridicat de combustibil si performanta redusa sunt toate semnele unor bujii defecte. Manualul proprietarului va va spune cat de des ar trebui sa le inlocuiti – ca parte a intretinerii preventive.

O alta problema comuna poate aparea de obicei la carburator. Acest ajuta la amestecul de aer si combustibil pentru motor. Dar daca se infunda, va interfera cu performantele vehiculului dumneavoastra. Cand sesizati aceasta problema din timp, totul va fi Ok. Dar daca dureaza prea mult, probabil ca veti avea nevoie de o reparatie a tractorului.

 

Leave a Reply